Logo & profil

logoprofil.png
Jubileet har fått designet logo og profil som skal følge jubileet. Her vil dere kunne laste ned logo for ulikt bruk, samt profilhåndbok og maler for plakater til ditt Blix-arrangement.

Bakgrunn for logoen

Historien om Elias Blix viser at han var en mann med mange sider, mange evner, mange fasetter. Utgangspunktet for logoen og profilen, er tanken på Blix som en kullbit som sakte men sikkert ble en diamant, mer og mer tilslipet ved tid og hardt arbeid.Han nådde langt og høyt, og var en mann som må ha hatt sterk utstråling. Han berørte mange mennesker med sine tekster, da som nå.

Det visuelle har derfor utgangspunkt i en “brilliant”, en rundslipt diamant. Brillianten er stilisert og deler er brukt i logoen. Disse kan også minne om mosaikken i kirkevinduer, om båtseil, og om fjellene og naturen i Gildeskål med Sandhornet i sentrum. Fasettene kan også representere de menneskene som sto bak ham og hjalp han frem på veien fra han var helt ung.

Logoen er grønn og henviser til at Blix var en mann som hadde vårmotivet som hovedtema. Man tenker gjerne på “No livnar det i lundar..” og nå får Blix sin gjenoppvåkning i 2011. Håpet er lysegrønt, og Gildeskål Kommune som avsender ønsker å støtte opp om nye tanker og nyskaping, i Blix’ ånd.

Sentralt i profilen vil slagordet “Å eg veit meg eit land...” stå. Sammen og alene fra logoen.